Reconstrucţia Pieţei Centrale toacă nervii şoferilor

In câte o zi se mai blochează accesul auto pe strada Baltagului, de jur-împrejurul pieţei, pentru lucrări l se creează astfel un ambuteiaj de nedescris

Strada Baltagului, unde parchează şoferii când vin la cumpărături la Piaţa Centrală, a fost închisă timp de două zile, la sfârşitul săptămânii trecute. Măsura va mai fi aplicată pentru a se putea lucra în tihnă la reconstrucţia Pieţei Centrale şi a se manevra în voie utilajele aduse pe şantier. E necesară, dar toacă nervii clienţilor şi comercianţilor care nu au unde-şi lăsa maşinile şi ajung, astfel, să piardă zeci de minute în jurul pieţei şi pe străzile adiacente ca să găsească un loc de parcare. Pietonii şi taximetriştii încurcă şi ei traficul, astfel că se creează un haos de nedescris.

„Traficul infernal de acolo e ceva plăcut… Poliţistul care stătea proţap lângă barieră, cu greaţă făcea semne că nu se poate. Niciun pensionar amărât de la Poliţia Locală nu dirija circulaţia, şoferii claxonau şi înjurăturile zburau ca porumbeii, staţia de autobuz era plină de taxiurile evacuate de pe strada Baltagului, pietoni pe trecerea de la piaţă care treceau ca oile, fără să îşi dea seama că ar putea aştepta să fie măcar trei oameni înainte să traverseze, maşini care întorceau în intersecţie, chiar în faţa poliţistului sus-amintit. Mai lipsea un candidat la primărie care să ragă printr-o portavoce ceva sloganuri electorale. Cum se face că niciun candidat nu propune lărgirea benzilor de trafic de la Piaţă? Nu mai punem că se va face şi Mall-ul de pe strada Bistriţei, ceea ce înseamnă că majoritatea TIR-urilor cu marfă vor trece pe aceeaşi stradă din dreptul pieţei. Atunci să vezi distracţie“, se plânge un cetăţean.

Situaţia va trebui tolerată cel mult, cred autorităţile, până în luna septembrie, când ar trebui să se încheie lucrările de reconstrucţie. În tot acest timp, cetăţenii trebuie să dea dovadă de multă înţelegere pe când merg la cumpărături la Piaţa Centrală. O soluţie pentru decongestionarea traficului rutier, în viitor, pe varianta de la piaţă, ar fi lărgirea podului peste Cuiejdi, iar primăria analizează posibilităţile.

„Reconstrucţia Pieţei Centrale creează probleme atât pentru circulaţia autovehiculelor, cât şi a pietonilor, problemă inerentă unui proiect de o asemenea amploare. Parcarea autovehiculelor se face în parcările de pe Bulevardul 9 Mai din zona pieţei, până la pod Căprioara. Circulaţia intensă din zona pieţei se datorează suprapunerii străzii cu varianta, traversată de transportul greu“, a declarat inspectorul Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei Piatra-Neamţ.

(Ioana CALIŢCHO)

Sursă: realitateamedia.ro

One thought on “Reconstrucţia Pieţei Centrale toacă nervii şoferilor

  • May 25, 2016 at 7:46 am
    Permalink

    Ludmila Armasu este incompetenta: in Piata centrala mereu au fost probleme cu parcarea. Ar trebui sa se gaseasca o solutie pentru parcarea autovehiculelor si taxi-urile sa nu mai parcheze acolo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *