Mall-ul #Colectiv2 a fost amendat de ISU. 15.000 lei – echivalentul chiriei lunare pentru două spaţii!

Mall-ul din Piatra Neamţ unde a avut loc concertul pe care Carla’s Dreams l-a întrerupt la jumătate a fost amendat de ISU Neamţ cu 15.000 lei (două amenzi, cumulate), informează Compartimentul de Relaţii Publice al instituţiei menţionate.

„În urma controlului efectuat de Inspecţia de Prevenire a ISU Neamţ la complexul comercial unde vineri, 20 mai a.c., a avut loc un concert cu public numeros, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale care cumulează 15.000 de lei. Cele două nereguli pentru care a fost sancţionat managerul complexului sunt legate de nerespectarea atribuţiilor legale pe care le are pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, respectiv: să stabilească, prin dispoziţii scrise, responsabilităţile şi modul de organizare pentru apărarea împotriva incendiului în complexul comercial, să le actualizeze ori de câte ori apar modificări şi să le aducă la cunoştinţă salariaţilor, utilizatorilor şi oricăror persoane interesate şi să asigure întocmirea şi actualizarea planurilor de intervenţie şi condiţiile pentru aplicarea acestora în orice moment”, se menţionează în comunicatul de presă al ISU Neamţ.

Din rândurile de mai sus se înţelege că directorul Mall-ului a fost amendat pentru neîntocmirea unor unor documente şi pentru neaplicarea planurilor de intervenţie şi trebuie citite printre rânduri riscurile la care au fost expuşi cei peste 2500 de participanţi la concert care s-au trezit, efectiv, ca într-o cameră de gazare în care erau asfixiaţi încet şi sigur.

Concertul de vineri a fost întrerupt la mijlocul lui, anunţul fiind făcut la microfon de solistul trupei Carla’s Dreams. Din ceea ce au spus cei cei de la ISU (informaţie confirmată apoi şi de artişti), decizia a fost luată în urma solicitării comandantului de echipaj de la ISU Neamţ, plutonierul major Buţurcă.

VESTEA susţine în continuare că acest concert trebuia oprit înainte de a începe, aglomeraţia şi lipsa de aer fiind evidente încă de la ora 19.30 când, la prima urcare pe scenă, prezentatorul a anunţat că „sunt deja trei persoane cărora li s-au făcut rău”. Întreaga situaţie (şi există probe video şi foto cu aglomeraţia criminală din zona unde a avut loc spectacolul) prezinta evidente riscuri şi din punct de vedere al ordinii publice şi a altor posibile situaţii de urgenţă. Mai mult, şi după ce pe scenă a urcat trupa Carla’s Dreams (în deschidere a cântat, cam 30 de minute, tânăra artistă Teodora Sava), concertul a fost întrerupt pentru ca salvatorii (Ambulanţă şi ISU) să poată ajunge la o persoană care a leşinat şi… spectacolul a continuat. Abia după alte 10-15 minute concertul a fost întrerupt.

La un calcul simplu, amenda cumulată primită de directorul spaţiului comercial (15.000 de lei) echivalează cu chiria lunară încasată de la două firme care au suprafeţete mai mari închiriate în mall.

Sursă: vestea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *