Gata, de acum a devenit şi oficial la FRF: Ceahlăul este retrogradată în Liga a V-a!

Ceea ce era de aşteptat în curtea grupării pietrene de fotbal Ceahlăul s-a întâmplat. Întrunită miercuri, 18 mai, Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal a stabilit, cel mai probabil, ultimele pedepse din existenţa clubului de pe Borzoghean. Mai întâi, oficialii fe-derali au luat act de neprezentarea galben-negrilor pietreni la meciul din urmă cu o săptămână, programat în deplasarea cu CS Baloteşti într-o nouă etapă (prima) din returul fazei play-out a Ligii a II-a, seria I. Decizia a fost în dată în baza articolelor 79/2 şi 79/9 coroborate cu articolul 79/14 din Regulamentul de Disciplină.

Excludere, retrogradare şi o nouă amendă

La momentul respectiv (meciul retur cu CS Baloteşti), formaţia pietreană de fotbal înregistrase a doua neprezentare în campionatul primei serii din eşalonul secund. Prima neprezentare fusese confirmată la momentul neprogramării de către FRF, în jocul contra aceluiaşi adversar, dar pe terenul „Municipal-Ceahlăul“, în turul fazei play-out. Reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au înştiinţat zilele trecute opinia publică vizavi de excluderea grupării pietrene din campionatul ligii secunde. „FC Ceahlăul a fost sancţionat cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de asociaţia judeţeană pe teritoriul căreia îşi are sediul clubul“. Mai exact, din liga secundă internă tocmai în întrecerea de campionat a Ligii a V-a nemţene de fotbal, cunoscută drept eşalonul doi în judeţ. În plus, odată cu retrogradarea în întrecerea de la nivel judeţean, cei de la FC Ceahlăul mai au de suportat o altă penalitate sportivă: amenda în valoare de 1.700 de lei.

Antrenamente suspendate

La stadionul de pe Borzoghean, antrenamentele jucătorilor ce aparţin încă de tabăra galben-negrilor au fost suspendate. Fără curent electric în club şi fără posibi-litatea spălării echipamentului, antrenorii Valentin Vasile Avădanei şi Florin Anton le-au dat liber propriilor elevi până la noi ordine. „Poate că începând cu prima zi a săptămânii viitoare vom şti mai multe despre noi, despre club, despre poziţia jucătorilor în viitorul apropiat“, a comentat Valentin Avădanei. Marea majoritate a componenţilor lotului jucătorilor FC Ceahlăul stau în aşteptarea susţinerii examenului de Bacalaureat, aşa încând momentul de faţă din curtea clubului pietrean de fotbal vine să le ofere şi mai multă pauză pentru studiu. Întrucât Ioan Mironaş, directorul sportiv aflat în perioadă de preaviz era plecat în Italia pentru o perioadă de timp, de coordonarea activităţii la FC Ceahlăul a rămas să se ocupe profesorul Toader Şteţ. Pe Borzoghean, acesta ocupă funcţia de director al Centrului de Copii şi Juniori.

(Ciprian AVĂDANEI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *