Drăguşanu demontează altă gogoaşă de campanie: „Nu am de gând să vând Piaţa Centrală!”

Nici deputatul Cătălin Drăguşanu nu scapă de legendele de campanie care pun în cârca unor candidaţi diverse episoade inventate din trecut sau intenţii halucinante. Candidatul ALDE pentru funcţia de primar de Piatra Neamţ a explicat cum a trebuit să dea explicaţii unor cetăţeni şi să demonteze zvonul cum că… ar intenţiona să vândă Piaţa Centrală din Piatra Neamţ.

„Am aflat din discuțiile cu oamenii că s-a lansat un zvon conform căruia eu, dacă ajung primar, voi muta piața de pe amplasamentul ei actual și voi vinde această clădire care se construiește acum și terenul de sub ea. Îi anunț pe cei care lansează astfel de zvonuri și în primul rând pe cei care cumpără din piața centrală și pe cei care vând în piața centrală că astfel de dezinformări și manipulări sunt aruncate de oameni de rea-credință, de oameni care din lipsa unei strategii coerente de a capta electoratul lansează astfel de gogoși. Sigur, piața centrală nu se va muta…”, spune Drăguşanu.

Mai mult, candidatul ALDE pentru Primărie a punctat faptul că, în calitate de viitor primar, intenţiile sale sunt să aducă această piaţă mai aproape de nevoile oamenilor, adică şi a clienţilor şi a producătorilor reali:Eu voi organiza așa cum trebuie această piață. Va exista și o zonă cu tarabe pentru oameni cu marfă puțină. Nu va mai exista comerț pe trotuar”.

Drăguşanu a trecut în revistă şi o serie de ciudăţenii legate de compania Urban, cea care administrează pieţele din Piatra Neamţ, cum ar fi şi faptul că o datorie de 500.000 de lei a firmei către Primărie a beneficiat de „iertare”.

Iar cazul respectiv nu este singular, fiind şi alte restanţe dar apărând şi o situaţie inedită cum ar fi necalcularea redevenţei de la incendiul din iulie 2014 încoace:

La finelalul anului 2014, datoria pe care Urban-ul o avea către bugetul municipiului era de 15.611.000 lei, adică 156 miliarde de lei vechi. După incendiu, după luna iulie 2014, această redevență nu s-a mai calculat. Este un caz de natură penală, ajuns la cunoștința instituțiilor de cercetare. Prejudiciul trebuie recuperat, a  mai subliniat deputatul Drăguşanu.

V.N.

Sursă: vestea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *