Alertă alimentară lansată de specialişti: Acest tip de mâncare ne OTRĂVEȘTE

O nouă alertă alimentară lansată de către specialişti. E extrem de grav. Aceştia spun că mâncarea la plic este foarte periculoasă.

Mâncare la plic, făcută din prafuri. Asta ne ofera industria alimentară, orientată spre profit. Îngheţată, prăjituri, până şi supă de găină putem să facem dintr-un praf pe care îl găsim pe toate rafturile magazinelor. Nu au ingrediente interzise, dar medicii avertizează că bolile modernităţii vor fi din ce în ce mai multe din cauza alimentelor procesate.

Mâncarea viitorului ni se arată în toata splendoarea ei, măcinată şi frumos ambalată. Dacă suntem deja familiarizaţi cu supa la plic, ce spuneţi însă de praf de clătite, borş sau de reţete complicate de prăjituri, toate într-o pungă cu „ceva” alb şi bine mirositor? În faţa acestor invenţii culinare, până şi profesorul Târgovişte, o somitate în domeniul nutriţiei rămâne uimit. „Nenoroceşte lumea sunt bune la gust, pline de calorii negative, cu excepţia borșului și cu….tot felul de creme, dulciuri, Doamne ferește”, spune Constantin Ionescu-Târgovişte, Directorul Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” . „Deocamdată la modă e foarte comod şi foarte simplu pac, am pus un pic de apă într-un pic de praf, oooo ce gustoasă e! Gata am terminat”, spune Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, conform Digi 24.

Pe termen lung, o alimentaţie compusă doar din astfel de alimente ar putea avea efecte nocive asupra sănătăţii, avertizează medicii. „Prin consumul lor, ele reprezintă adevărate mici proiectile care ajung în inimă, în vasele, în creierul, in pancreasul, ficatul nostru. Ele se acumulează în timp şi ne mai întrebăm de ce a explodat patologia metablică şi cardiovasculară?”, spune Constantin Ionescu-Târgovişte, Directorul Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”. „Prafurile sunt puţin hrănitoare, aduc un aport caloric de obicei mare şi un aport nutriţional scăzut”, spune Simina Carniciu – medic diabet, nutriţie şi boli metabolice „Din punctul meu de vedere nu le recomand pentru că aceste alimente sunt atât de fin procesate încât ele acţionează ca o erupţie în corpul uman, ele se absorb extrem de repede, stimulează secreţia de insulină, iar excesul de calorii va conduce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare”, adaugă Constantin Ionescu-Târgovişte. Cât timp mâncarea din prafuri este legală, tot ceea ce consumăm este pe propria noastră răspundere.

Sursă: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *